Om hastigheder

Hvad menes med “hastighed”?
Når bredbåndsudbydere bruger ordet “hastighed”, kan det faktisk være en smule misvisende, da det egentlig ikke er farten, men mængden af data, der kan overføres pr. sekund. Man kan sige, at det ikke handler om, hvor hurtigt toget kører, men nærmere om, hvor meget gods det har med.

En højere hastighed betyder blot, at du kan sende og modtage mere data på én gang. Højere hastigheder giver dig dermed mulighed for at downloade filer på kortere tid, streame i højere opløsning – og sørge for at flere enheder kan gøre disse ting samtidig.

Hvordan måler jeg min hastighed?
Du kan måle din hastighed her: http://speedtest.asom-net.dk 

For at få helt korrekt hastighedsmåling er det vigtigt, at du tilslutter din enhed med et kabel til modemmet, og sørger for at ingen andre enheder er koblet på (klik f.eks. på “Wireless”-knappen på dit modem for at slå wi-fi fra).

Bemærk at mange faktorer, som f.eks. antivirus-programmer og forældet hardware/software kan have markant indflydelse på din hastighedsmåling. Prøv gerne på flere enheder, hvis din test afviger bemærkelsesværdigt fra den forventede hastighed.

Hvilken hastighed kan jeg forvente?
Hvis din enhed er tilsluttet modemmet med et LAN-kabel kan du forvente at få den annoncerede hastighed. Ældre hardware, forældet og/eller inficeret software kan dog begrænse din hastighed. Mange computere har f.eks. stadig netværkskort, der ikke kan trække mere end ca. 100 Mbit.

Hvis din enhed er tilsluttet trådløst til modemmet er der et utal af faktorer, der kan påvirke din hastighed, og hastigheden kan derfor aldrig garanteres på Wi-Fi. Heldigvis er der mange ting der kan gøres for at optimere hastigheden på wi-fi.
Læs mere om dette her: wi-fi optimering.

Driftstatus