Chromecast

På de mange medlemsmøder i december/januar har været omtalt en smart funktion til visning af indhold på fx smartphone, iPad eller pc og over på dit tv.
Det hedder CHROMECAST.

Chromecast
Chromecast er en lille HDMI dongle (se billedet), hvor du nemt og hurtigt kan forbinde indhold fra din smartphone, tablet eller laptop direkte over på din tv-skærm, uden at skulle bruge ledninger.

Installation
En Chromecast monteres i et HDMI stik i tv´et (normalt i siden) og ledning til strømforsyning kan føres til et USB-stik i selve tv´et eller til alm.  elstik.  Når Chromecast donglen er sat i HDMI stikket, vil der komme en kort vejledning på tv-skærmen til, hvordan du skal installere Chromecast app´en på din enhed (smartphone, iPad osv.). Under processen skal man indtaste koden til det trådløse netværk. Man skal blot sikre, at smartphone eller tablet er tilsluttet samme Wi-Fi netværk som din Chromecast.

Fra smartphone, tablet til tv
Ser man fx Webtv (YouSee), eller film fra Youtube på smartphone eller iPad vil der vises et lille Chromecast-ikon øverst til højre på skærmen – trykkes der på dette ikon ”castes” indholdet direkte over på tv-skærmen. Med YouSee webtv app. kan du således bruge funktionerne arkiv, start-forfra, pause m.m. på din smartphone eller ipad og ”caste” dvs. overføre udsendelsen til dit tv.
Bemærk: Kræver tv-pakke 2 eller pakke 3 for at kunne bruge tv-arkiv og start-forfra.

Chromecast finde som Chromecast 1 og en nyere model Chromecast 2 og kan købes i de fleste tv- og radioforretninger. Den koster omkring 300 kr.

Driftstatus