Opgradering

HAS opgraderer til 1200 Mbit hybrid-fibernet!

HAS leverer god forbindelse og service - og det vil vi gerne blive ved med!
Derfor er vi i gang med en større opgradering til hele 1200 Mbit, så vores medlemmer fortsat får kvalitetsbredbånd og TV-signal.

Hvad går opgraderingen ud på?

I denne video fortæller vores kollega Michael om fremgangsmåder, tidsplan og ikke mindst alle de fordele, der er ved hybrid-fibernet.
Vi opgraderer fra uge 33 og frem til uge 50. Opgraderingen betyder, at der vil forekomme periodiske afbrydelser af signalet til TV og bredbånd. Den nat/dag anlægget bliver opgraderet i dit lokalområde, vil der være afbrydelser i følgende tidsrum:

00.00 – 07.00 ALT signal til TV og bredbånd
07.00 – 16.00 Periodisk afbrydelser af signalet til TV og bredbånd på den enkelte adresse

Vi beklager de gener opgraderingen medfører, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at generne bliver mindst mulige.

Har du spørgsmål, så skriv en mail til os på info@has.dk eller ring på tlf.: 98 90 17 77. Det gælder uanset om du har spørgsmål til opgraderingen eller om de muligheder, vi kan tilbyde dig som medlem.

Find dit lokalområde

 • Uge 45

  08.11.22 - Sindal (Nørrelund, Anemonevej, Danmarksgade m.fl.) (Kort)
  09.11.22 - Sindal (Friggsvej, Odinsvej, Toftegade, Nørregade m.fl.) (Kort)
  10.11.22 - Sindal (Sjællandsgade, Østerlund, Teglgårdshaven m.fl.) (Kort)
 • Uge 46

  14.11.22 - Lønstrup (Anneksvej, Harerenden m.fl.) (Kort)
  15.11.22 - Nørlev (Kort)
  16.11.22 - Lønstrup (Kort)
  17.11.22 - Lønstrup (Møllebakkevej, Harerenden m.fl.) (Kort)
 • Uge 50

  12.12.22 - Hjørring (Bjergparken, Primulavej, Porsevej, Eventyrparken m.fl.) (Kort)(Kort)
  13.12.22 - Hjørring (Skagensvej, Faldet, Marktoften m.fl.) (Kort)(Kort)
  14.12.22 - Hjørring (Skagensvej, Agertoften, Erantisvej m.fl.) (Kort)
  15.12.22 - Hjørring (Skovtoften, Okseøjevej, Bæktoften m.fl.) (Kort)(Kort)
kort med farvekoder_43-50

FAQ

1Hvad er hybrid-fibernet?
Hybrid-fibernet er, som navnet antyder, en blanding af teknologier. Hvor nogle udbydere benytter rene kobberkabler fra hovedstation til slutbruger, og hvor andre udbydere benytter fibernet i hele anlægget, lægger HAS sig lige i midten.

Fra vores hovedstation i Hjørring Bjerge løber et stort antal fiberkabler ud i vores anlæg. Disse fiberkabler ender ude i anlægget og ender i det, der kaldes en RPD. Disse RPD'er er små "hovedstationer" for de mange øer, vi har i anlægget, der forsyner et område i eksempelvis Hjørring, Poulstrup eller Tversted med TV og internet.

RPD'en sidder i et vejskab, hvor signalet bliver omkoblet til at køre på fiber til at køre på antennekabler/coax. Fra dette vejskab løber dermed store antennekabler ud, som så bliver viderefordelt til mindre antennekabler, som til sidst ender inde hos dig i et stik, hvor du kan tilkoble TV og dit HAS-modem.

Man kan derfor sammenligne vores hybrid-fibernet med en hybridbil. Hybridbilen blander el og fossilt brændstof i mekanikken, mens vi med vores hybrid-fibernet blander det bedste fra to verdener i én velsmurt maskine.
2Hvorfor opgradere?
HAS opgraderer anlægget for at fremtidssikre, det gør at HAS også fremover er din lokale leverandør der kan levere hurtigt, driftsikkert Bredbånd & TV
3Hvad betyder det for mig?
Dit bredbånd kører videre som før - du skal ikke foretage dig noget. Dit modem vil automatisk komme online, når opgraderingen er afsluttet. På de fleste TV, vil du ikke skulle gøre noget. Dit TV vil selv finde alle kanalerne igen efter opgraderingen. På enkelte TV betyder det desværre, at du skal lave en ny kanalsøgning.
4Hvordan laver jeg en ny kanalsøgning?
Du kan se en vejledning til kanalsøgning her. Vi anbefaler, at du venter med at lave en ny kanalsøgning til kl. 16.00 på den dag, hvor opgraderingen fuldføres i dit lokalområde.
5Hvad sker der med FM-signalet efter opgraderingen?
FM-signalet gennem antennekablet er blevet slukket i forbindelse med opgraderingen, da pladsen skal udnyttes til at levere bedre TV og hurtigere bredbånd. Se afsnittet ”FM” for yderligere oplysninger.
6Koster opgraderingen noget for mig?
Udgiften til opgraderingen er indeholdt i det beløb du i forvejen betaler til HAS for dit bredbånd og/eller TV-pakke.
7Hvilke områder er allerede opgraderet?
Driftstatus

Tilmeld dig vores driftsinfo

Tilføj dit telefonnummer på mitHAS under “kontaktoplysninger”, så bliver du automatisk tilmeldt driftsinfo og får tilsendt en SMS, når vi har planlagte afbrydelser.

Tilmeld dig driftsinfo på mitHAS Bestil kode til MitHAS

Luk