Er der knas på forbindelsen? Vi er her for at hjælpe.
Support, service og bestilling
Inden for vores normale åbningstid, kan du få personlig betjening på telefon 98 90 17 77. Derudover er du også meget velkommen til at kigge forbi kontoret på Nørrebro 11, Hjørring. Ved personligt fremmøde kan det ofte være en hjælp at medbringe f.eks. kort/kortlæser, hvis problemet drejer sig om bland-selv, eller din computer hvis problemet omhandler din HAS-mail.
Ofte kan du dog også selv løse problemet hurtigere ved at tage et kig på vores ofte stillede spørgsmål.
Snak med os
Nørrebro 11, 9800 Hjørring
9:00 - 17:00 | |
9:00 - 16:00 | |
9:00 - 13:00 |
Se ofte stillede spørgsmål
Support udenfor åbningstid
Udenfor normal åbningstid overvåger vi både TV- og bredbåndsnettet, således at fejl der vedrører flere end en husstand, automatisk bliver fejlmeldt til vagthavende tekniker.
Oplever du alligevel problemer med TV eller bredbånd udenfor normal åbningstid, så kan du stadig komme i kontakt med os skriftligt via email support@has.dk, Facebook @hjantenne eller via kontaktformularen nedenfor.
For skiftlige henvendelser har vi udvidede åbningstider for tilbagemelding samme dag, og ellers vender vi tilbage i løbet af næste dag.
Vi anbefaler at du læser vores ofte stillede spørgsmål før du kontakter os, da løsningerne til de hyppigste problemer kan findes her.
Skriv til os
@hjantenne
9:00 - 20:00 | |
9:00 - 18:00 | |
11:00 - 17:00 |
Værd at tjekke inden du ringer.
TV
- Hvis du ikke har signal på nogen som helst kanaler, og der bare er sort skærm, kan du – hvis du har andre/flere TV i husstanden – tjekke, om kanalerne også fejler derpå.
- Hvis kanalerne findes på andre TV, så ligger fejlen i det ene fjernsyn, der ikke kan vise kanalerne.
- Hvis der heller ikke er signal på de andre TV i husstanden, så kan du tjekke, om du har en forstærker til TV, der måske er slukket, eller som der ikke er lys i. Tjek, at der er strøm til forstærkeren og tjek så TV-signal bagefter.
- Hvis du har en forstærker, og du har sikret dig, at der er strøm til den, men der stadig ikke er signal på nogen TV-kanaler. kan det være forstærkeren, der er defekt.
- Tjek også, at du har valgt det korrekte input på dit TV (digitalt TV)
- Endelig kan du prøve med en ny kanalsøgning. Visse fjernsyn har det med at miste kanalindstillingen, efter det har været slukket eller efter en strømafbrydelse.
Hvis en enkelt eller flere, men ikke alle TV-kanaler, intet signal har, kan det være, at dit TV har flyttet placeringen af kanalerne. Dette sker især, hvis man har lavet sin egen kanalliste/favoritliste på TV’et, så man selv har bestemt, hvor kanalerne skal ligge.
- Her kan man med fordel lave en ny kanalsøgning.
- Det kan også skyldes et defekt antennekabel fra antenneslutdåse til TV. Tjek, at stik er HF-tætte (kaldes også YouSee-godkendte stik), samt at antennekablet er dobbeltskærmet og med en modstand på 75 Ohm. Igen kaldes et sådan antennekabel for et YouSee-godkendt antennekabel.
- HAS-kontoret på Nørrebro 11, 9800 Hjørring sælger i åbningstiden godkendte stik og kabler til foreningens medlemmer.
- Tjek som det allerførste, at alle stik sidder godt fast i både TV og antenneslutdåser.
- Hvis der opstår pixelering på flere eller alle TV-kanaler, så skyldes det i langt de fleste tilfælde et defekt antennekabel. Vi sælger på HAS-kontoret godkendte stik og kabler, så du kan sikre dig, at din installation er HF-tæt.
- Vi har også flere gange konstateret, at enheder koblet i fjernsynets HDMI-port(e), især Chromecasts, kan forårsage pixeleringer på TV-signalet. Prøv at frakoble det, du måtte have siddende i fjernsynets HDMI-porte og se, om pixeleringerne fortsætter.
- Hvis der stadig er pixelering efter udskiftning af antennekabler og/eller stik eller efter afmontering af Chromecast eller andet HDMI-udstyr, så ring til vores kontor på 9890 1777 i kontorets åbningstid.
BREDBÅND
- Tjek, at der er strøm til modem. Det kan du se ved at LED #1 lyser fast.
- Hvis LED #1 lyser fast, så tjek, at der er også er lys i LED #2, #3 og #4.
- Hvis LED #1 lyser fast, og LED #2 blinker og ikke kommer videre, så kan man sommetider ”kickstarte” modemmet ved at gøre følgende:
- Skru antennekablet af (det nederste hvide kabel)
- Tag strømstikket ud af modem
- Skru antennekablet på – sørg for at spænde det så meget, du kan med fingrene
- Tilslut strømstikket igen
- Herefter skulle modem gerne komme online igen indenfor 5 minutter.
- Hvis de fire LED lamper ikke lyser efter 5 minutter, eller hvis de fire LED-lamper lyser, og du stadig ikke kan komme på nettet, så tjek først, at der er lys i de LED’s, der indikerer Wi-Fi signal (LED #7 og #8).
- Hvis de er slukket, så tryk på Wireless knap (#6). LED-lamper #7 og #8 skulle gerne tænde herefter)
- Hvis der efter 2 minutter ikke er signal igen, eller det er en kablet enhed, du mangler signal til, kan der være andet galt med forbindelsen.
Kontakt vores support på telefon 9890 1777.

- Tjek, at der er strøm til modem. Det kan du se ved, at LED #5 lyser fast.
- Hvis LED #5 lyser fast, og LED #2 lyser rødt eller blinker, så kan man sommetider ”kickstarte” modem ved at gøre følgende:
- Skru antennekablet af (det nederste hvide kabel)
- 2. Tag strømstikket ud af modem
- 3. Skru antennestikket på igen – sørg for at spænde det så godt, du kan med fingrene
- 4. Tilslut strømstikket igen
- 3. Modem skulle herefter gerne komme online igen inden for 5 minutter.
- 4. Hvis LED #2 og LED #5 lyser fast, men du stadig ikke er kommet online, så tjek, at LED #4 (Wi-Fi) lyser. Hvis ikke, så prøv at trykke på Wi-Fi knappen under LED-lampen.
- 5. Hvis der efter 2 minutter ikke er signal igen, eller det er en kablet enhed, du mangler signal til, kan der være andet galt med forbindelsen.
Kontakt vores support på telefon 9890 1777.

Der er mange ting, der kan forstyrre dit WiFi-signal, såsom naboens WiFi, babyalarmer, mikroovne og et utal af andre ting. Det kan godt virke lidt som en jungle, så tøv aldrig med at kontakte os, hvis du har problemer med dit WiFi. Hvis du gerne selv vil prøve at optimere dit WiFi, så læs videre herunder.
Hvis du kun oplever problemer, når du øger afstanden til modemmet, så kan det stadig være, at forslagene herunder vil hjælpe dig, men det kan dog også være, at du har brug for en Udvidet Wi-Fi-løsning for at få optimal dækning.
Flere ting i denne vejledning kræver, at du logger ind på vores selvbetjeningsportal, mitHAS, hvor du kan ændre og tilpasse forskellige ting.
Hvis du ikke har et login til mit.has.dk, kan det bestilles ved at trykke på dette link. Her kan du under fanen Internet og derefter knappen Skift indstillinger ændre netværksnavn, Wi-Fi kanal, kryptering m.m. Husk at trykke Gem, når du har valgt dine nye indstillinger.
Placering
Generelt skal man forsøge at give modemmet så frit et udsyn som muligt, ikke gemme det bag et TV, reol eller i et skab. Undgå at placere dit modem ved en varmekilde, og et sted der er temperaturudsving. Modemmet leverer det bedste trådløse signal, når modemmet står oprejst og ikke ligger ned. Modemmet skal helst stå lidt oppe i højden, dvs. 1,5 - 2 meter over gulvet, og på den etage i bruger trådløse enheder mest.
Fordel dine enheder
Et WiFi-signal fungerer på den måde, at der kun er én enhed ad gangen, der kan kommunikere med routeren. Enhederne står simpelthen i kø, hver gang den skal hente eller sende data til internettet. Dette går så hurtigt, at man som regel ikke lægger mærke til det, men hvis man begynder at have mange aktive enheder på nettet på én gang, kan det begynde at blive et problem.
Man kan derfor få mere kontrol over fordelingen ved at give hvert antenne sit eget WiFi-navn, hvilket igen gøres på mit.has.dk. Du kan f.eks. tilføje ”5” til netværksnavnet, der udsendes på 5 GHz-frekvensen. Da 2,4 GHz har længere rækkevidde, anbefaler vi at koble de fjerneste enheder på dette bånd, mens mere krævende enheder, og enheder der er tættere på modemmet bør benytte 5 GHz.
Kanaler
Er der mange trådløse net i nærheden af dig, vil det forringe dit trådløse net, da trådløst net deler båndbredde med alle dem, der bruger samme kanal. Oplever du problemer med dit trådløse net, kan det være en fordel at skifte kanalen. Der kan komme indstråling (forstyrrende signaler) fra andre enheder (andre routere, mikrobølgeovne, trådløse telefoner, babyalarmer o. lign.), som ødelægger eller overdøver signalet fra dine enheder. I mange tilfælde kan det hjælpe at flytte til andre kanaler.
Du er velkommen til at kontakte os for at få skiftet kanal på dit modem, eller også kan du selv gøre det ved at logge ind på mit.has.dk og tilrette indstillingerne for modemmet.
Hvis du får beskeden om, at dit internet er usikkert, betyder det ikke nødvendigvis, at det er det.
I forbindelse med opdateringer af især Apples iOS enheder (iPhones og iPads) er definitionerne af, hvad en sikker forbindelse er, blevet ændret, og det er naturligvis standarder, som vores modem også understøtter.
Du kan selv ændre det ved at logge på mit.has.dk og ændre krypteringen under Internet og knappen Skift indstillinger.
Her skifter du til WPA2 under WI-FI security mode.

Hvis din kablede LAN-forbindelse er ustabil, kan du i første omgang tjekke, om lampen for LAN-status lyser gul, orange eller grøn. Gul betyder 10 Mbit link, orange betyder 100 Mbit link og grøn betyder 1000 Mbit link fra den kablede enhed til modemmet.
Førstnævnte kan betyde, at der er fejl på enten kablet eller det kablede udstyr, da stort set intet udstyr i dag har et netkort, der er begrænset til 10 Mbit link.
Hvis du sidder med en ny computer, og lampen lyser gul (10 Mbit), så kan det betyde, at der er en fejl på LAN-kablet eller PC’en. Du kan prøve at sætte kablet over i en anden port på modemmet, eller du kan prøve at udskifte LAN-kablet.
For Windows-brugere: Hvis ikke det hjælper, kan du tjekke, om der skulle ligge en opdatering til netkortet på PC’en. Tryk på Windows-tasten + S og skriv ”Enhedshåndtering”. Find dit netkort i oversigten. Det hedder noget med ”LAN”, ”Ethernet” eller lignende. Højreklik på netkortet og tryk på Opdater driver. Lad opdateringen køre igennem og genstart PC’en, hvis den finder en opdatering.
Hvis ingen af ovenstående løsningsforslag afhjælper dit problem, og den kablede LAN-forbindelse stadig er ustabil, kan du kontakte vores support på 9890 1777.
Selvom vi gerne ville, så kan vi ikke garantere den købte hastighed via Wi-Fi, da der er hundredevis af forstyrrelser, der kan og vil have en indvirkning på den målte hastighed. Vi anbefaler derfor, at du måler hastigheden via en kablet forbindelse fra en PC direkte i modem. Hvis du kun har problemer med dit Wi-Fi og ikke din kablede forbindelse, er der heldigvis mange ting man kan gøre for at optimere dette. Se under punktet Jeg oplever udfald eller lave hastigheder på WiFi.
Sørg for, at kablet som minimum er af typen Cat 5E, og sørg for, at LED-lampen i modem for porten, kablet er tilsluttet, lyser grønt. Hvis den ikke lyser grønt, så prøv med et andet kabel eller tilslut kablet i en anden port.
For optimale hastigheder via en kablet forbindelse gælder samme tip som beskrevet i ”Min kablede LAN-forbindelse er ustabil”. Sørg for at dit netkort i PC’en er opdateret.
Test gerne via hjemmesiden speedtest.asom-net.dk eller speedtest.net.
Gode råd til hastighedstests:
- Lav gerne minimum 3 hastighedstests efter hinanden
- Test på forskellige tidspunkter af dagen
- Lav tests fra forskellige kablede enheder
Hvis du ikke har mulighed for at teste hastigheden via en kablet LAN-forbindelse, så kan det blive nødvendigt at teste via Wi-Fi. Her er det dog vigtigt at give hastighedstesten de bedste forudsætninger for et godt resultat:
- Sørg for at teste fra en nyere enhed, der understøtter 5 GHz-netværk
- Sørg for, at der ikke er vægge eller andre forhindringer mellem modem og testenhed
- Test flere gange og på forskellige tidspunkter af dagen
- Sørg for at stå mellem 2 og 5 meter fra modem
Hvis en af dine enheder, f.eks. din telefon eller tablet, ikke kan gå på nettet, så tjek allerførst, om du kan komme på nettet med en af dine andre enheder, f.eks. computeren. Hvis der er fint hul igennem hér, så prøv at genstarte de enheder, der ikke kan gå på nettet.
Hvis det ikke hjælper, kan vi hjælpe i kontorets åbningstid.
Hvis du ikke kan sende eller modtage på din HAS-mail, så skyldes det i de fleste tilfælde, at mailboxen er fyldt. Du kan tjekke status for mailboxen ved at logge på webmailen via webmail.has.dk. Nederst i venstre hjørne kan du se den ledige plads på mailboxen.
- Gode tip til oprydning i mailbox:
- Sørg for at gemme vedhæftede filer, billeder og lign. lokalt på PC’en i stedet for mailboxen.
- Sørg for også at slette mails, der ligger i Slettet post/Skraldespand.
- Husk: Det er ikke mængden af mails, der fylder. Det er størrelsen på de enkelte mails, der er afgørende
- Jeg kan ikke huske koden til min HAS-mail
Hvis du har en server, overvågning eller lignende, som du skal kunne tilgå udefra, og du derfor har været på modemmet og lave ”portforwarding”, så kræver det en offentlig fast IP-adresse, før du kan nå udstyret udefra.
Dette skyldes, at HAS, ligesom de fleste andre internetudbydere, benytter CGN (Carrier Grade NAT) for at imødekomme manglen på offentlige IPv4-adresser.
For køb af offentlig fast IP-adresse, kontakt kontoret i åbningstiden.